Lymfekreftforeningen er på Arendalsuka 18. august

Del artikkelen:

Utviklingen i kreftbehandlingen har vært svært bra de siste tiårene. I dag overlever dobbelt så mange pasienter som på 70- og 80-tallet. Dette er takket være en god innovasjonstakt av nye metoder for å gi bedre, livreddende behandling som også ivaretar livskvaliteten.

Lymfekreftforeningen har de siste årene fulgt tett med på hva som godkjennes av nye behandlingsmetoder i Beslutningsforum for Nye metoder. Vi erfarer at Norge ikke alltid følger land det er naturlig å sammenligne oss med, og at det ofte går svært lang tid før nye behandlingsmetoder godkjennes. Dette fører til at liv går tapt i køen, og livskvaliteten til mange pasienter svekkes. 

På bakgrunn av dette inviterer Lymfekreftforeningen til et temamøte for å snakke om hvordan vi kan unngå denne situasjonen, og hvordan vi kan sikre at norske pasienter får tilgang på fremtidens nye og innovative behandlinger. 

Det blir faglig diskusjon v/

  • Alexander Fosså, overlege, Oslo universitetssykehus
  • Even Holth Rustad, forsker, Oslo universitetssykehus
  • Andreas Stensvold, overlege og leder av Kreftavdelingen, Sykehuset i Østfold

1-2 tidligere pasienter forteller om sitt møte med et norsk helsevesen som ikke har mer behandling å tilby, og deres reise utenlands for å få livreddende behandling.

Politisk debatt v/

  • Truls Vasvik, Arbeiderpartiet
  • Terje Søviknes, Fremskrittspartiet
  • Sigve Stenersen, overlevende
  • Andreas Stensvold, SiØ

Arrangementet finner sted på Bankgård, Bakhagen med inngang fra portrom i Østre gate 2 i tidsrommet 12.30-13.30. Det vil også bli streamet.

Arrangementet gjennomføres med støtte fra Janssen og Kyowakirin og deltakelse er gratis.

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her