En hedersmann har gått bort

Del artikkelen:

Klaus Døscher døde fredfullt 18. juli etter mange år med alvorlig sykdom. En hedersmann har gått bort og vi i Lymfekreftforeningen har mistet en som var med å stifte foreningen for 15 år siden. Klaus så behovet for en forening som kunne ivareta lymfekreftpasientenes interesser både på det medisinske området og på det politiske. Han ble foreningens første leder. Hans lederskap la grunnlaget for en foreningskultur fylt med empati, omtanke og samhold. Klaus lærte oss å være der for hverandre i sorg og glede, og med sin personlighet, utstrålte han trygghet og ro som ga oss krefter der krefter egentlig manglet. Han lærte oss å se håpet i det håpløse. Det var med stor glede at vi kunne overrekke foreningens høyeste utmerkelse – Lymfomprisen – til han i etterkant av hans lederverv.

Alle var glade i Klaus og det er mange som sørger i dag. Foreningen skal leve videre med arven etter Klaus og vi skal love at arbeidet videreføres i hans ånd.

Klaus ble begravet fra Ris kirke som for anledningen var fullsatt. Dette sier litt om verdiene og kvaliteten han sto for. Mange hundre mennesker ønsket å ta farvel med det unike mennesket som Klaus var. Til tross for sykdommen tenkte han på alle dem som skal gå den samme pasientløypa som han gikk. Vi er derfor alle takknemlig for det arbeidet han la ned i foreningen.

Vi lyser fred over Klaus Døschers minne.

På vegne av Lymfekreftforeningen,

Kari Sandberg, leder

Fotokred: Tomy Hoang

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her