Landskonferanse 2023

Det er med stor glede og forventning at vi inviterer til landskonferanse i 2023. I 2022 hadde vi en innholdsrik helg sammen på Lillehammer, og i 2023 har vi besluttet å legge konferansen til Oslo. Vi trives godt i naturfylte omgivelser og ønsker deg velkommen til Oslos tak og Holmenkollen Park hotell.  

 

Landskonferansen er og blir det største høydepunktet for foreningen. Det er her medlemmer på tvers av hele landet, får anledning til å samles, for å dele erfaringer og opplevelser. Om du har vært med i en årrekke eller deltar for første gang, gjør vi vårt ytterste for at du skal få en helg som oppleves som meningsfylt, lærerik og støttende. I tillegg legger vi mye vekt på god mat og god underholdning.

Landskonferansen er også en viktig møteplass for deg som er pårørende. Vi vet at det er en ekstremt krevende situasjon å være pårørende for en som har kreft, og vi vet også at det gjør mye godt å treffe andre som kjenner seg igjen i situasjonen.

Årets konferanse finner sted på Holmenkollen Scandic Park hotell. Vi ønsker å gi deg siste nytt om den nylige innførte genterapien CAR-T, og annen innovativ behandling; hva som rører seg innenfor kliniske studier; og hvordan du best kan håndtere dine seneffekter etter behandling. I tillegg blir det både motivasjon og underholdning og vi er svært begeistret over å få besøk av både Karin Fevåg Larsen og Per Anders Nordengen (du kan lese mer om disse under).

For at vi ikke sitter inne en hel helg blir det lørdag ettermiddag anledning til å fly i zipline for de som tør det, ta en tur til vakre Roseslottet, eller få en omvisning på Nasjonalmuseet. For deg som foretrekker å hvile ligger hotellet vakkert til med natur på alle kanter og flotte turstier. Hotellet har også eget basseng, og kanskje du vil unne deg en massasje eller annen behandling. 

Egenandelen for denne opplevelsesrike helgen er kr 1500, og for det får du to overnattinger fra fredag til søndag, alle måltider fra middag på fredag til lunsj på søndag, et innholdsrikt faglig program, muligheten til å delta på en lørdagsaktivitet og en festmiddag med underholdning på lørdag i hyggelig selskap.  

I forbindelse med landskonferansen arrangeres også landsmøte. Landsmøte er åpent for alle medlemmer, og dersom du er opptatt av hvilken retning foreningen bør ta, kan du være med her og avgi din stemme på sakene som tas opp. Landsmøte avholdes på fredagen, og har du forslag til saker som bør tas opp må disse være sendt til landsstyret senest seks uker før.

Vi gleder oss til en opplevelsesrik og minneverdig helg, og håper å se deg der.

Et utvalg av årets foredragsholdere:

Marianne Brodtkorb

Marianne Brodtkorb har vært overlege på lymfomseksjonen ved Radiumhospitalet siden 2012. Hun har en doktorgrad om prognosemarkører og behandling ved follikulært lymfom fra 2014, og er medlem av arbeidsgruppen for lavgradige lymfomer i Nordisk lymfomgruppe. Marianne har lang og bred erfaring med kliniske studier på behandling av lymfekreft, et spennende felt med stor utvikling.

Unn-Merete Fagerli

Unn-Merete Fagerli er ph.d. og tumoransvarlig overlege for lymfom ved Kreftklinikken ved St. Olavs Hospital. Hun har deltatt i flere forskningsprosjekt, og har publisert en rekke forskningsartikler blant annet om fatigue. Fagerli har et sterkt engasjement for bedre forståelse av seneffekter hos lymfompasienter, og viktigheten av rehabilitering. Hun sitter også i Lymfekreftforeningens fagråd.

Signe Spetalen

Signe Spetalen er fagansvarlig overlege for hematopatologi ved Avdeling for patologi ved Oslo universitetssykehus. Hun er i tillegg førsteamanuensis ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo. Signe deltok på Verdens lymfomdag i 2022 og har en utrolig fin formidlingsevne. Patologene spiller en viktig rolle i diagnostisering av lymfekreft, og det er en kompleks og krevende prosess. Signe vil ta oss med inn i patologenes verden.

Per Anders Nordengen

Per Ander Nordengen er utdannet teolog og har jobbet med mennesker i alle livssituasjoner. Som prest i en farget kirke under apartheid lærte han mye om hva håp er. De siste årene har han vært foredragsholder, samtaleveileder og forfatter. Han kaller seg selv for en «ordbruker». Nordengen er en av landets mest etterspurte foredragsholdere. Han er kjent for sin muntlige fortellerform og sin evne til å formidle alvor med glimt og humor. Både i næringslivet, i foreninger og organisasjoner har han underholdt, berørt og engasjert tusenvis av tilhørere.

Karin Fevaag Larsen

Karin Fevaag Larsen er en raus og inspirerende person, kjent for å skape begeistring. Hun gir lytterne humor og ord til ettertanke. Det er ikke uten grunn at hun har blitt kåret til beste foredragsholder og årets inspirator. Karin arbeider med blant annet personutvikling i sitt eget firma Ny Giv. Hun har bakgrunn fra blant annet finans, bank og forsikring, og har tidligere også jobbet som salgsdirektør i Gjensidige. Karin har deltatt i Frokost-TV og i Først og Sist hos Fredrik Skavlan, vært med i diskusjonsdebatt i Søndagstabloid på TV2 og i Norgesglasset i P1. Karin har lang erfaring med å holde foredrag for mennesker i krevende livssituasjoner. Vi trenger alle en boost i hverdagen og Karin kombinerer ettertanke med humor og får deg til å huske, reflektere og se viktigheten i at du kan gjøre mye selv for å trives i din hverdag.

Frode Skanke

Frode Skanke er overlege ved Unicare Røros. Han har dedikert sin karriere til rehabilitering av kreftpasienter. Med et helhetlig perspektiv på rehabilitering tar han hensyn til hele kroppen, både det fysiske og det psykiske. Rehabilitering for kreftpasienter kan være like aktuelt tre måneder etter behandling som 3 år, eller mer, etter behandling. Frode er opptatt av det han kaller for "remodellering" etter kreftbehandling, det vil si å å forme livet på nytt.

Jon Riise

Jon Riise er onkolog og har siden 2021 vært seksjonsoverlege på seksjon for lymfom og indremedisin ved avdeling for Kreftbehandling på Oslo universitetssykehus. Han er utdannet ved Universitetet i Oslo og har en doktorgrad fra farmakologisk institutt fra samme universitet. Han er medlem av arbeidsgruppen for mantelcelle lymfomer i nordisk lymfomgruppe og er hovedutprøver på flere kliniske studier.

Program

Fredag 5. mai

Innsjekk fra kl. 15.00
Kl. 16.00 Felles buss fra Oslo
Kl. 18.00 Landsmøte
Kl. 20.00 Felles middag

Lørdag 6. mai

Kl. 09.00 CAR-T og fremtidens behandling v/ Jon Riise, OUS
Kl. 09.45 Pause 
Kl. 10 Patologenes rolle i diagnostisering av lymfekreft v/ Signe Spetalen, OUS
Kl. 10.45 Pause
Kl. 11.00 Håndtering av seneffekter v/ Unn-Merete Fagerli, St. Olav
Kl. 11.45 Pause
Kl. 12.00 Det kan være krevende å være en optimist! v/ Karin Fevaag Larsen
Kl. 13.00 Felles lunsj

Kl. 14.30 Utflukt/ aktiviteter/ egentid:

Kl. 19.00 Festmiddag (aperitiff fra kl. 19.00, matservering fra kl. 19.30)

Søndag 7. mai

Kl. 09.00 Siste nytt innen kliniske studier på lymfekreft v/ Marianne Brodtkorb, OUS
Kl. 09.45 Pause 
Kl. 10.00 «Remodellering» etter kreftbehandling v/ Frode Skanke, Unicare Røros
Kl. 10.45 Pause
Kl. 11.00 Å gjøre det beste ut av livet slik livet har blitt v/ Per Anders Nordengen
Kl. 12.00 Lunsj og avreise

Kl. 13.00 Felles buss til Oslo sentrum. 

*Vi tar forbehold om at det kan komme endringer i programmet.

Del siden på sosiale medier:

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her