Landskonferanse 2022

Det er med stor forventning og begeistring at vi endelig igjen kan invitere til landskonferanse. Arrangementet har vært sårt savnet og vi gleder oss til å kunne møte dere alle igjen.

 

Det er med stor forventning og begeistring at vi endelig igjen kan invitere til landskonferanse. Arrangementet har vært sårt savnet og vi gleder oss til å kunne møte dere alle igjen. Sist vi var samlet var på Sundvolden hotel utenfor Hønefoss i 2019. Lite visste vi at det skulle gå hele tre år før vi kunne komme sammen igjen.

Landskonferansen er og blir det største høydepunktet for foreningen. Det er her medlemmene, på tvers av hele landet, får anledning til å samles, for å dele erfaringer og opplevelser. Kunnskapsbegeret blir fylt på fra noen av de mest erfarne ekspertene på lymfomfeltet, og det blir både god mat og god underholdning.

Årets konferanse finner sted på Scandic Hotel på Lillehammer. Det blir et faglig variert program med fokus på både siste nytt fra forskning, rehabilitering og seneffekter og mye mer. I tillegg blir det både motivasjon og underholdning. Inkludert i egenandelen er en tur til Maihaugen eller guidet byvandringstur.

Ettersom det er flere år siden forrige landskonferanse ønsker vi å gi litt tilbake til medlemmene og vil derfor tilby denne helgen for kun kr 1250! For dette får du to overnattinger på hotel, alle måltider fra middag på fredag til lunsj på søndag. Du får gode faglige, samt underholdene foredrag, og mulighet for å møte andre som kan relatere til din situasjon.

I forbindelse med landskonferansen arrangeres også landsmøte. Landsmøte er åpent for alle medlemmer, og dersom du er opptatt av hvilken retning foreningen bør ta, kan du være med her og avgi din stemme på sakene som tas opp. Landsmøte avholdes på fredagen, og har du forslag til saker som bør tas opp må disse være sendt til landsstyret senest seks uker før.

Et utvalg av årets foredragsholdere:

Johanna Olweus

Johanna Olweus er professor og leder for Seksjon for kreftimmunologi ved Institutt for kreftforskning, Oslo universitetssykehus Radiumhospitalet. Olweus og hennes forskningsgruppe driver banebrytende forskning innen feltet immunterapi, med fokus på blant annet lymfekreft. Hennes prisbelønnede forskning har vunnet internasjonal oppmerksomhet, og er blitt publisert i noen av verdens fremste vitenskapelige tidsskrift.

Arne Kolstad

Arne Kolstad arbeidet frem til sommeren 2021 som overlege på Avdeling for kreftbehandling ved Radiumhospitalet, Oslo universitetssykehus, før han flyttet til Lillehammer. Kolstad er nå overlege på Kreftavdelingen Sykehuset Innlandet Lillehammer/Gjøvik og professor på NTNU. Han har tidligere vært leder for satsingsområdet for immunterapi mot kreft ved Oslo universitetssykehus og partner i K.G. Jebsen-senter for immunterapi mot kreft ved Universitetet i Oslo. Dessuten var han leder i Norsk Lymfomgruppe i 13 år. Han har fokus på at nye behandlinger skal komme hurtig til pasientene og ha like høy kvalitet i alle regioner i tråd med våre nasjonale anbefalinger.

Stein Kvaløy

Stein Kvaløy er professor, spesialist i onkologi og tidligere forskningsleder ved Klinikk for kreft, kirurgi og transplantasjon ved Oslo universitetssykehus. Han er i tillegg tilknyttet Avdeling for kreftbehandling ved Universitetet i Oslo. Han er spesialist på lymfekreft og var i mange år leder for Lymfomenheten for høydosebehandling med autolog stamcellestøtte. Stein var med og startet både Norsk og Nordisk lymfomgruppe i sin tid.

Maja Eilertsen

Eilertsen er lege og spesialist i samfunnsmedisin. Hun har tidligere vært fastlege, kommuneoverlege og kommunal leder. I dag jobber hun som doktorgradsstipendiat og seniorrådgiver i Folkehelseinstituttet der hun forsker på livskvalitet. Hun er spesielt interessert i sammenhengen mellom livskvalitet og psykisk og fysisk helse, og hva som gir god livskvalitet.

Program

Fredag 6. mai

Kl. 18.00 Landsmøte
Kl. 20.00 Felles middag

Lørdag 7. mai

Kl. 09.00 Åpning og velkommen
Kl. 09.15 Kreftutvikling i Norge med hovedvekt på maligne lymfomer de siste 45 årene v/ Stein Kvaløy
Kl. 10.15 Pause og besøk hos utstillere
Kl. 10.45 Målrettet immun-genterapi: Kan TCT T celler gjøre jobben når CAR T celler ikke strekker til? v/ Johanna Olweus
Kl. 11.45 Seneffekter etter behadling for lymfekreft – og aktuelle tiltak v/ Cecilie Kiserud
Kl. 12.45 Pause og besøk hos utstillere
Kl. 13.00 Lunsj

Kl. 14.15 Maihaugen | Guidet byvandring
Kl. 17 Forventet retur til hotellet med påfølgende egentid

Kl. 19.00 Festmiddag

Søndag 8. mai

Kl. 09.00 Fem veier til økt livskvalitet v/ Maja Eilertsen
Kl. 10.00 Lymfekreftbehandling – veien videre v/ Arne Kolstad
Kl. 11 Pause og utsjekk
Kl. 11.30 Livet på autopilot v/ Einar Øverenget
Kl. 12.20 Lunsj og avreise

*Vi tar forbehold om at det kan komme endringer i programmet.

Del siden på sosiale medier:

Noe du lurer på?